Bewust eten, is bewust leven. Dit bewijst de langstlevende bevolkingsgroep in de Japanse Blue Zones. In Okinawa kent deze veelzijdige citrusvrucht geen geheimen meer voor de plaatselijke inwoners. Deze Japanse limoen is volgens hen het ingrediënt voor een lang leven.
Het wordt dan ook dagelijks als natuurlijke smaakmaker in gerechten en als supplement gebruikt.
De hoeveelheid nobelitine die gewonnen wordt uit de Shikuwasa kent een veel grotere dosis dan alle andere citrusvruchten. Daarnaast is de aanwezigheid van lysine een ongekend voordeel. Aangezien dit een essentieel aminozuur is dat het lichaam niet zelf aanmaakt.
De kracht van deze Japanse citrusvrucht zit hem in het citroenzuurgehalte.
Dit ligt gemiddeld 2 keer hoger als het gekende citroensap. Citroenzuur staatbekend voor een geweldig effect op het lichaam:
het herstelt van vermoeidheid en geeft energie.
Ben je ook enthousiast om er met aan de slag te gaan? Neem een kijkje naar
onze favorieten.