5 voordelen van een koolhydraatarm eetpatroon

Geen havermout meer bij het ontbijt

Een koolhydraatarm ontbijt verbetert je stofwisseling

Vergeleken met mensen die een koolhydraatrijk dieet volgen, verbranden mensen met een koolhydraatarm dieet aanzienlijk meer calorieën. In een onderzoek van Harvard Medical School kwam naar voren dat mensen met een koolhydraatarm dieet, 209 calorieën meer verbranden dan de koolhydraatrijke groep. Hierdoor suggereerde de auteurs van dit onderzoek dat het minderen van koolhydraten in je dieet kan leiden tot een verbeterde stofwisseling en dat het afvallen bevordert.

Een koolhydraatarm ontbijt houdt je honger onder controle

Hetzelfde onderzoek van Harvard Medical School, zag dat levels van ghreline en leptine significant verminderd waren bij mensen met een koolhydraatarm dieet. Ghreline en leptine zijn de hormonen die er voor zorgen dat je honger krijgt. Als je de niveaus van deze hormonen kunt controleren, kun je zorgen dat je minder honger krijgt en minder veel zult eten.

Koolhydraatarm eten bevordert je uithoudingsvermogen

We zien een verbetering in de conditie van diegene waarvan hun eetpatroon koolhydraatarm is en vetrijk. Om specifiek te zijn: hun spieren sloegen energie efficiënter op. Opvallend is dat hierdoor de vermoeidheid aan het einde van je workout minder hard in zal slaan. Dit is vooral voordelig voor langeafstandslopers, fietsers en crossfitters.

Een koolhydraatarm dieet verbrandt een gevaarlijk type vet

Visceraal vet, het vet dat rond je organen verzamelt wordt gelinkt aan stofwisselingsziektes. Een koolhydraatarm eetpatroon draagt bij aan de verbranding van dit specifieke vet. Uit de resultaten van hun onderzoek kwam naar voren dat mensen die een koolhydraatarm dieet hadden gevolgd, zo’n 15% minder visceraal vet hadden, vergeleken met hen met een koolhydraatrijk dieet.

Met een koolhydraatarm ontbijt voel je je langer vol

Je hebt waarschijnlijk al wel een gehoord dat eiwit de meest ‘vullende’ voedingsstof is. Er is onderzoek gedaan waarin eiwitrijk eten wordt gelinkt aan verzadigdheid. Eet je bij je ontbijt meer eiwitten dan koolhydraten, dan zit je dus altijd goed. Vandaar dat wij bij Bar Pur motiveren om je dag te starten met onze Energy Shake

Dan komt het nog aan op de vetten en koolhydraten. Een koolhydraatarm eetpatroon geeft je een langer verzadigd dan een vetarm eetpatroon. Dit betekent dus dat een maaltijd met vetten en eiwitten de perfecte combinatie is om je langer vol te laten voelen. Maar hiervoor zorgt Bar Pur met op maat gemaakte Keto maaltijdboxen.

Dus waar wacht je nog op, klaar om de voordelen voordelen te ervaren? Ontdek hier jouw persoonlijke Box Pur.