De topvoedingsmiddelen van Bar Pur

100% kwaliteit, 100% Bar Pur Lokaal, biologisch, eliminatie van E-nummers, geen toegevoegde suikers en zonder bewaarmiddelen: de 5 kernwaarden die van elke maaltijd kwaliteitsvolle gerechten maken.

Kokosolie

Het helpt je vetverbranding te verhoging, vermindert je hongergevoel, verlaagt je cholesterol, vermindert buikvet en doodt bacteriën, virussen en schimmels. Want als kokosolie wordt verwerkt door enzymen in het lichaam wordt en naast laurinezuur monolaurine gemaakt.

Kombucha

Kombucha is een gefermenteerde drank gemaakt van water, groene thee en rijststroop. Het draagt bij, bij een minder opgeblazen gevoel, geen last meer van buikpijn en een verbeterde stoelgang. En het regelmatig drinken hiervan geeft je extra energie!

Himalaya zout

Het bevat dezelfde 84 mineralen en elementen sporen die te vinden zijn in het menselijk lichaam; Dit alleen al, is heel indrukwekkend! Enkele van deze mineralen zijn: natriumchloride, sulfaat, calcium, kalium en magnesium

  1. Ondersteunt gezonde long en luchtweg functie’s
  2. Vermindert de tekenen van veroudering
  3. Bevordert een gezond slaappatroon
  4. Verhoogt het libido
  5. Voorkomt spierkrampen
  6. Verhoogt hydratatie
  7. Versterking van de botten
  8. Verlaagt de bloeddruk
  9. Verbetert de bloedcirculatie
  10. Ontgift het lichaam van zware metalen
Extra-vierge olijfolie

Een recent Spaans onderzoek liet zien dat een vier eetlepels olijfolie per dag wordt gebruikt het risico op hartziekten met 30% verlaagd.

Wilde groenten

Bijvoorbeeld postelein, rucola, mosterdblad, bladkool, bietengroen en boerenkool zijn een grote bron van mineralen, zoals ijzer, magnesium, kalium en calcium, evenals carotenoïden (de kleurrijke pigmenten die je lichaam omzet in vitamine A).

Feta

Gemaakt door geitenmelk te fermenteren met renine (giststof die de bloeddruk beïnvloed) is een eiwitrijk probioticum dat veel darmvriendelijke bacteriën bevat, met krachtige anti-ontstekings- en anti-kankereigenschappen.

Kikkererwten

Ze bevatten meer vet dan andere bonen, echter bijna al dat vet is onverzadigd, waardoor ze een gezonde keuze zijn (zonder suiker) met een hoog koolhydraat gehalte.

Citroenen

De schil van de citroen (zeste) kan een gunstig effect hebben om bloedglucose. Meer hierover in het artikel IF.

Zwarteogenbonen

Van deze bonen is gebleken dat sterke anti-kanker- en hart beschermende eigenschappen bezitten

Mediterrane kruiden

Het zou kunnen verklaren waarom mensen in de Blue Zones zeer lage dementie cijfers heeft. Ze bevatten namelijk allemaal vochtafdrijvend en anti-ontstekingsbestanddelen.

Honing

Het perfecte medicijn voor de behandeling van verkoudheid en slapeloosheid.

Bittere meloenen

Het is geen fruit maar een langwerpige pompoen die sterk lijkt op een komkommer. Recente onderzoeken hebben ontdekt dat het je bloedsuiker kan reguleren.

Tofoe

Het vervangen van vlees in sojaproducten heeft een positieve invloed op de cholesterol en dus ook een lagere bloedsuikerspiegel.

Zoete aardappel

Deze knol bevat veel antioxidanten die sporaminen worden genoemd en die krachtige anti-verouderingseigenschappen hebben. De paarse versie meer dan de anderen.

Knoflook

Duizenden onderzoeken hebben aangetoond dat het chronische ziekten die met ouderdom te maken hebben voorkomt of verminderd.

Geelwortel (kurkuma)

Geelwortel is een krachtige antikanker-, antioxidant- en anti-ontstekingsstof. Belangrijk, klinische onderzoeken tonen de afremming van dementie aan!

Zilvervliesrijst

De ongedorste versie van witte rijst boordevol vitamine B en essentiële vetzuren.

Groene thee

Groene thee bevat unieke bestanddelen die je kunnen beschermen ten hartziekten en kanker, beroertes, osteoporose, diabetes en geestelijke aftakeling.

Shiitake paddenstoelen

Deze paddenstoelen bevatten meer dan honderd verschillende bestanddelen met eigenschappen die het immuunsysteem versterken.

Zeewier (kombu en wakame)

Ze zijn rijk aan carotenoïden, folaat, magnesium, ijzer, Kalium en jodium en werkt op cellulair niveau als antioxidanten.

Venkel

Heel rijk aan vezels en inwater oplosbare vitaminen zoal A, B en C. Een goede vochtafdrijver, waardoor ze je helpt je bloeddruk te verlagen.

Tuinbonen

De groenten bevatten veeleiwitten en vezels. Er wordt ook een verband gebracht met het bereiken van de honderdjarige leeftijd!

Amandelen

Een onderzoek toont aan dat het mensen helpt meer gewicht en meer buikvet te verliezen.

Avocado’s

Laag in zoutgehalte maar rijkaan kalium kunnen je helpen de bloeddruk te verlagen en het risico op herseninfarcten beperken.

Zalm

Deze koud watervis vol omega -3 vetzuurijke olie wekelijks 2 maal op de menu zou je kans om te overlijden aan het hartinfarct met een derde verminderen.

Havermout

Havermout is een uitgebalanceerde dosis vetten, complexe koolhydraten en plantaardig eiwit, ijzer en vitamine B.

Noten

Er wordt verteld dat als je een paar keer week een handvol noten zou eten, je 2 tot 3 jaar langer kanleven.

Sojamelk

Het gezonde alternatief voorzuivel, rijk aan eiwitten en laag in vet. Het bevat fyto-oestrogenen die je kunnen beschermen tegen kanker.

Gember

Stimuleert je immuunsysteem. Het werkt zowel ontstekingsremmend als koortswerend en draagt met andere woorden bij aan je algemeen welzijn en ziektebestrijding. Het is een wondermiddel bijverkoudheid en griep omwille van zijn antibacteriële en antivirale werking.