De voordelen van onze Energy Shake

De perfecte start van je dag.

Eiwitten… die zijn enkel belangrijk voor sporters toch? Niets is minder waar! Het heeft voor ieder van ons voordelen om voldoende eiwitten binnen te krijgen doorheen de dag. Ze geven ons niet alleen de nodige energie om de dag door te komen, ze zorgen ook voor groei (bij kinderen), voor de opbouwen het herstel van onze lichaamsweefsels en voor de aanmaak van bloedcellen, enzymen en hormonen. Genoeg redenen om die handige voedingsstoffen, die onder andere in eieren, melkproducten, vis, vlees en peulvruchten zitten, dus niet te laten staan.

Eet je bij je ontbijt meer eiwitten dan koolhydraten, dan zit je dus altijd goed. Bar Pur levert je hiervoor elke keer in je maaltijdbox een Energy Shake.

Lees hieronder de 5 gezondheidsvoordelen.

1. Ze roepen een halt toe aan je nachtelijk katabolisme

Tijdens de nacht gaan je spieren vasten en wordt de spiermassa mogelijks afgebroken om energie vrij te krijgen voor je lichaamsfuncties. ’s Ochtends hebben je spieren weer nood aan eiwitten om op te bouwen en te herstellen. Onze Energie Shake geeft je dus meteen de nodige energieboost om er opnieuw stevig tegenaan te kunnen gaan.

2. Ze zorgen voor een gevoel van verzadiging

Omdat het je lichaam meer tijd kost om eiwitten te verteren dan koolhydraten en vetten, zal je langer een verzadigd gevoel hebben. Gevolg: de honger blijft langer weg waardoor je minder snel naar een tussendoortje grijpt. Gedaan met die vreetbuien!

3. Je komt minder snel aan

Door eiwitten in te schakelen in je ontbijt heb je de hele dag meer energie, concentratie en minder trek in zoetigheden. Doordat eiwitten bovendien je stofwisseling en vetverbranding stimuleren, helpen ze je een stabiel gewicht te behouden en gemakkelijker af te vallen.

4. Je bloedsuikerspiegel blijft stabiel

Eiwitten kunnen een invloed hebben op het suiker in je bloed. Ze zorgen er namelijk voor dat er meer insuline aangemaakt wordt, het hormoon dat toelaat dat je suiker uit je bloed naar je lichaamsweefsels kan worden gestuurd. Zo hebben proteïnen als effect dat je bloedsuikerspiegel minder snel de hoogte in zal gaan.

5. Ze verlagen je stresslevel

Wanneer je op je nuchtere maag eiwitten eet, gaan deze meteen naar je immuunsysteem. Bovendien worden er goede neurotransmitters aangemaakt door de hersenen die je beter helpen omgaan met stress. Eiwitten zorgen dus voor een betere weerstand én een goed humeur.